• Nieuw én jong gebruikte leaseauto's
  • 150 Van Mossel dealers in Nederland
  • Al 30 jaar dé expert
Moet ik een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt?

Ja, het tijdig onderhouden van je auto is belangrijk. Hierdoor blijft de auto in optimale conditie. Plan eenvoudig een afspraak in via onze online werkplaatsplanner. 

Werkplaatsplanner

Hoe kan ik een afspraak maken voor onderhoud, APK of reparatie van mijn auto?

Maak een online afspraak via de online werkplaatsplanner.

Werkplaatsplanner

Waar kan ik terecht voor onderhoud?

Je kunt terecht bij een van de Van Mossel autobedrijven voor onderhoud, reparatie en een APK keuring. Plan je afspraak eenvoudig in via onze online werkplaatsplanner en kies de Van Mossel dealer bij jou in de buurt. 

Werkplaatsplanner

Wanneer moet mijn auto aangeboden worden voor onderhoud?

De frequentie van onderhoud hangt af van het type auto en de kilometerstand. Het kan zijn dat je auto dit zelf aangeeft. Indien dit niet het geval is, raadpleeg dan de handleiding van je auto voor specifieke richtlijnen of neem contact op met jouw merkdealer.

Heb ik toestemming nodig voor een onderhoudsbeurt of reparatie?

Nee,  het autobedrijf vraagt bij de leasemaatschappij toestemming aan voor het uit te voeren onderhoud en/of reparaties.

Heeft mijn auto en grote of een kleine beurt nodig?

Dit wordt meestal bepaald door de kilometerstand en de onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn. De merkdealer kan je hierover adviseren.

Moet ik zelf ook iets aan onderhoud doen?

Dat mag. Je kunt eenvoudige onderhoudstaken zoals het controleren van bandenspanning en oliepeil zelf uitvoeren. Raadpleeg altijd de handleiding van je auto voor een juiste uitvoering van deze onderhoudstaken.

Ik heb een storing aan mijn auto. Waar kan ik hiervoor terecht?

Neem contact op met jouw dealer om de storing te laten diagnosticeren en repareren.

Moet ik de kosten voor onderhoud of reparatie voorschieten bij de garage?

Nee, je hoeft zelf geen kosten voor reparatie of onderhoud voor te schieten. De desbetreffende dealer zal de factuur rechtstreeks naar de leasemaatschappij sturen.

Word ik geïnformeerd als mijn auto aan onderhoud toe is?

De meeste auto's hebben een waarschuwingssysteem dat aangeeft wanneer je auto onderhoud nodig heeft. In de andere gevallen kun je aan de hand van de kilometerstand periodiek onderhoud inplannen. Raadpleeg de handleiding van je auto voor specifieke richtlijnen.

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

Wanneer de auto gekeurd moet worden, is terug te vinden in de berijdersapp of op de website van het RDW.

Ga naar RDW.nl

Mijn leasecontract loopt bijna af. Moet ik mijn auto nog aanbieden voor onderhoud?

Nee, je hoeft de auto niet met aan te bieden voor onderhoud. De auto moet wel tijdig worden aangeboden voor de APK keuring, indien van toepassing.

Wat is Premium Service?

Premium Service is ons uitgebreide onderhoudspakket. Met Premium Service kan je kiezen uit diverse Van Mossel vestigingen bij je in de buurt, geniet je van haal- en breng service en geniet je van nog meer voordelen. Bekijk hier de voordelen van Premium Service. 

Premium Service

Is er haal- en brengservice voor mijn auto bij onderhoud?

Heb je Premium Service in jouw leasecontract opgenomen? Dan is er gratis haal- en breng service inbegrepen. 

Wat moet ik doen als ik ben verhinderd voor mij afspraak voor onderhoud?

Neem zo snel mogelijk contact op met de dealer om de afspraak te verzetten of te annuleren. De contactgegevens vind je in de onderhoudsbevestiging of op onze website.

Neem contact op

Kan ik naar iedere merkdealer voor onderhoud?

Je kunt altijd bij één Van Mossel dealer terecht voor onderhoud. Sommige gespecialiseerde taken moeten mogelijk worden uitgevoerd bij een merkdealer. Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met de (merk)dealer bij jou in de buurt.

Krijg ik tijdens onderhoud een vervangende auto?

Dit hangt af van de contractvoorwaarden en de situatie. Niet alle onderhouds- of reparatiewerkzaamheden geven automatisch recht op een vervangende auto.

Welke huurklasse auto krijg ik bij een vervangende auto?

De huurauto die je krijgt, hangt af van de contractvoorwaarde vastgelegd in het leasecontract. Dit kan variëren van een kleine tot een grotere auto, afhankelijk van beschikbaarheid en voorraad.

Wanneer moet ik de huurauto zelf betalen?

De kosten van vervangend vervoer moet je zelf betalen als je geen recht hebt op gratis vervangend vervoer volgens de voorwaarden die staan opgenomen in je leaseovereenkomst. Lees hierom de leaseovereenkomst zorgvuldig door!

Ik heb een band stuk gereden. Zijn hier kosten aan verbonden?

Ja, er zijn kosten verbonden zijn aan het repareren of vervangen van een kapotte band. Dit hebben wij opgenomen in de algemene voorwaarden van je leasecontract.

Ik heb een factuur gekregen omdat ik een band heb lek gereden. Waarom moet ik dit betalen?

Kosten van vervanging van en/of reparatie aan banden welke buiten de normale slijtage vallen, zijn voor jouw eigen risico en rekening. Dit hebben wij opgenomen in de algemene voorwaarden van je leasecontract.

Heb ik recht op hulpverlening en geld dit dan ook oor het buitenland?

Je hebt altijd recht op hulpverlening in Nederland. Als er uitgebreide hulpverlening is opgenomen in het leasecontract, kan je ook in het buitenland gebruik maken van hulpverlening.

Ik heb all season banden. Mag ik daarmee op wintersport?

All-season banden zijn meestal geschikt voor gebruik in diverse weersomstandigheden, maar controleer de lokale voorschriften in het land waar je naartoe reist voor specifieke vereisten. Over het algemeen zijn banden met het alpine- / sneeuwvloklogo toegestaan in de meeste landen en wintersportgebieden

Ik heb pech, wat moet ik doen?

Neem contact op met de hulpdienst via ons alarmnummer +31 (0)88 044 41 11.

+31 (0)88 044 41 11

Hoe kan ik de hulpdienst bereiken?

Je kan onze hulpdienst 24/7 bereiken via telefoonnummer +31 (0)88 044 41 11.

+31 (0)88 044 41 11

Ik heb verkeerde brandstof getankt. Wat nu?

Heb je per ongeluk de verkeerde brandstof getankt, probeer dan de motor niet te starten. Neem contact op met de pechhulpdienst. Rijd niet met de auto, want dit kan tot verdere schade leiden.

Welke documenten heb ik nodig bij het ophalen van de vervangauto?

Een geldig rijbewijs. Als je een buitenlands rijbewijs hebt moet deze in een leesbare taal zijn geschreven. Omdat een buitenlands rijbewijs niet als identificatiemiddel geldt, vragen we je ook een paspoort/identiteitskaart te tonen. Van het buitenlandse rijbewijs wordt een scan gemaakt. Om veiligheidsredenen wordt een kopie van het rijbewijs of een proces-verbaal van vermissing niet geaccepteerd.

De banden van mijn auto zijn versleten. Wat moet ik doen?

Als je banden versleten zijn, moet je ze laten vervangen. Dit kan worden gedaan bij een Van Mossel dealer of bandenspecialist. Wacht hier niet te lang mee, versleten banden kunnen gevaarlijk zijn voor jou en de medeweggebruikers.

Waar kan ik de bandenmaat vinden?

De bandenmaat staat op de zijkant van je band. Deze is altijd hetzelfde opgebouwd:

  • Breedte
  • Hoogte
  • Velgmaat
  • Draagvermogen
  • Snelheidsindex
Waarom zou ik overwegen om winterbanden te laten monteren?

Winterbanden bieden diverse voordelen:

  • Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius zorgen ze voor beter grip dan zomerbanden.
  • Ze verminderen het risico op aquaplaning.
  • Op een nat of koud wegdek zorgen winterbanden voor een kortere remafstand.
Wat gebeurt er met mijn zomerbanden?

Gedurende de periode dat je winterbanden gebruikt, worden je zomerbanden veilig centraal opgeslagen bij een "bandenhotel". Bij de eerstvolgende wissel zullen deze door de garage worden opgevraagd en bezorgd. Om dit proces soepel te laten verlopen, adviseren wij je om niet van bandenspecialist te wisselen als daar geen aanleiding toe is.

Ik heb een lekke band. Wat moet ik doen?

Als je een lekke band hebt, parkeer dan op een veilige plek, gebruik de reservewielset (indien beschikbaar) of bel de pechhulpdienst. Ze kunnen je band repareren of vervangen, afhankelijk van de aard van de schade. In veel gevallen kun je ook naar een bandenspecialist gaan om de reparatie uit te voeren.

Wanneer moet ik mijn bandenwisselen?

In Nederland zijn winterbanden meestal nodig van oktober tot april, maar aarzel niet te lang om een afspraak te plannen. Tijdens de koudere maanden kan de wachttijd vaak aanzienlijk langer zijn.

Hoe herken ik een winterband?

Op winterbanden staat aan de zijkant van de banden vaak een sneeuwvlokje, wat aangeeft dat ze zijn voorzien van het 'Three Peak Mountain'-symbool. Met deze banden ben je gereed om in de wintermaanden te rijden, en ze voldoen aan de wettelijke eisen voor winterbanden in diverse landen, waaronder Duitsland en Oostenrijk. Dit symbool geeft aan dat de banden zijn getest en goedgekeurd voor gebruik in winterse omstandigheden, waardoor je met vertrouwen de weg op kunt, ongeacht het winterweer. Het is een belangrijke indicator van de geschiktheid van de banden voor veilig rijden in sneeuw en ijzel.

Het huidige weer rechtvaardigt nog geen wissel tussen zomer- en winterbanden. Is het mogelijk om de banden later te verwisselen?

Dat klopt, je mag de banden later verwisselen. Het is aan te raden om zomerbanden te gebruiken wanneer de temperatuur regelmatig boven de 7 graden Celsius ligt, terwijl winterbanden beter presteren bij temperaturen onder de 7 graden. Houd er echter rekening mee dat als het weer plotseling kouder of warmer wordt, de dealer mogelijk langere wachttijden hebben vanwege de toegenomen vraag naar bandenwissels. Het is slim om je bandenwisselplannen tijdig te plannen om ongemak te voorkomen. Veiligheid staat altijd voorop, dus kies de juiste banden op basis van de heersende weersomstandigheden.

Kunnen mijn winterbanden veilig worden gecombineerd met sneeuwkettingen?

Of je winterbanden geschikt zijn voor sneeuwkettingen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de velgen en banden, evenals het merk en model van je auto. Omdat sneeuwkettingen rondom de banden worden gemonteerd, is er voldoende ruimte binnen de wielkast nodig. Als je bredere banden hebt, kan er minder ruimte overblijven in de wielkast voor de sneeuwkettingen. Voor specifieke aanbevelingen over welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor jouw auto, raden we aan om contact op te nemen met je merkdealer.
Tip: Als je van plan bent een nieuwe auto te kiezen en je wilt dat deze geschikt is voor sneeuwkettingen, overweeg dan de keuze van het type velgen en banden. Je dealer kan je hierover gedetailleerde informatie verstrekken en je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Gebruik van cookies

De Van Mossel Automotive Group (Van Mossel) gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies, raadpleeg onze Cookie policy. Bij akkoord op deze cookie policy geeft je Van Mossel toestemming voor het gebruik van noodzakelijke of optimale cookies op onze websites. Als je meer wilt weten over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, raadpleeg onze Privacyverklaring. Specifiek voor sollicitaties raadpleeg onze HR Privacyverklaring. Je kunt de cookie instellingen te allen tijde aanpassen via de link onderaan de website.